4 Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αύριο 18/9/2020

 ⛈ Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.


Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται να επικρατήσει κακοκαιρία η οποία θα επηρεάσει την περιοχή της Αττικής από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.


Από την πλευρά μας έχουμε αναλάβει δράση προκειμένου να καθαριστούν φρεάτια και ρέματα, ενώ βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση του φαινομένου.


Εξίσου σημαντική είναι η λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ συστήνουμε μεγάλη προσοχή στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων συμβουλεύουμε τους πολίτες:

❗️Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν.

❗️Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

❗️Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα.

❗️Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. 

❗️Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

❗️Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου μπορούν να αποκολληθούν ελαφρά αντικείμενα και να πέσουν στο έδαφος.

❗️Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου